Κραυγή απόγνωσης από τους συνταξιούχους για την ακρίβεια

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


 

Οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας -μετά τη γιορτή που ήταν αφιερωμένη στη Μάνα στις 4 Μαΐου στο οίκημα της «Ομόνοιας» Βορείου Πόλου- απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που παρουσιάζεται εξαιτίας της ακρίβειας, η οποία έφτασε στα ύψη.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ακρίβεια τσακίζει, πάρτε μέτρα τώρα!» οι συνταξιούχοι ένωσαν τη φωνή τους με τα επανειλημμένα διαβήματα στα οποία προέβη η ΕΚΥΣΥ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζητώντας άμεση απάμβλυνση της κατάστασης αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι τα Επαρχιακά Συνέδρια της ΕΚΥΣΥ ενέκριναν σχετικά υπομνήματα και εξουσιοδότησαν την Οργάνωση, η οποία τα απέστειλε προς τις Υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας και στην Υφυπουργό Πρόνοιας, απαιτώντας την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους για να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η πρόσθετη ανάγκη για κάλυψη του μεγάλου κόστους που παρατηρείται ενόψει των αυξημένων τιμών στον ηλεκτρισμό, στα καύσιμα, στο γκάζι και σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται καθημερινά οι συνταξιούχοι για την επιβίωσή τους. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι ζήτησαν τα ακόλουθα:

• Συμπερίληψη όλων των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα στη διατίμηση με κώδικα 08, η οποία ισχύει μόνο για μερικές ευάλωτες ομάδες καταναλωτών-πελατών της ΑΗΚ.

• Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.

• Μείωση του ΦΠΑ και άλλων τελών στο ηλεκτρικό ρεύμα για όσο καιρό συνεχίζεται το κύμα των αυξήσεων.

• Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα.

• Αξιοποίηση της δυνατότητας επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων.

• Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

«Η ΕΚΥΣΥ αναμένει από την κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση να πάρει αποφάσεις που να στηρίζουν πραγματικά τους συνταξιούχους και όσους έχουν ανάγκη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.