Κραυγή απόγνωσης ασθενών με Ηπατικές παθήσεις – Επιστολή στην υπουργό Υγείας

Επιστολή στην υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ηπατικές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης: Σταύρος Κυπριανού στον Άστρα: Η Κύπρος υστερεί στην ηπατολογία και τη διαχείριση ασθενών

Αυτούσια η επιστολή:

«Ο Σύνδεσμος μας καθημερινά βιώνει την απόγνωση των ασθενών με Ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον γολγοθά που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων.

Τους τελευταίους μήνες χάσαμε  τέσσερις συνανθρώπους μας γιατί το κράτος δεν μπόρεσε να παρέχει ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας. Σε δηλώσεις σας στα ΜΜΕ την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023, αναφερθήκατε σε ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς με ηπατικές νόσους και χαιρετίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υγείας.

Σας παρακαλούμε όπως το συντομότερο διευθετηθεί συνάντηση για την ενημέρωση των συνδέσμων ασθενών με ηπατικές παθήσεις, για τις ενέργειες που γίνονται για υλοποίηση των όσων είχαν συμφωνηθεί με τον ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής και την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy