Κρεβατάκια δίπλα από φωλιές χελωνών προτείνει το Υπ. Γεωργίας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τοπικό σχεδιο στην παραλία Λάρας στον Ακάμα, Πάφος

Πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας για παραχώρηση στην κοινότητα Ίνιας, του δικαιώματος τοποθέτησης κρεββατιών και ομπρελών παραλίας στην παραλία της Λάρας στον Ακάμα βρίσκεται σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με βάση το αίτημα, τα κρεβατάκια και ομπρέλες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα, όπου βρίσκεται ο αυστηρά προστατευόμενος βιότοπος αναπαραγωγής των χελωνών προτεραιότητας, caretta caretta και chelonia mydas.

Η εν λόγω πρόταση, που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διαχείρισης της παραλίας στην κοινότητα Ίνειας, υποβάλλεται στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της αναπτυξιακής δραστηριότητας στις κοινότητες Ακάμα, και φαίνεται να παραβιάζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, τους όρους της περιβαλλοντικής έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η εν λόγω πρόταση δεν έχει τύχει της έγκρισης του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, το οποίο αποτελεί το καθ’ ύλην αρμόδιο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy