Κρίνετε το τελικό αποτέλεσμα και μην πυροβολείτε την προσπάθεια λύσης

Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στο μνημόσυνο των Νίκου Ττοφή, Δημήτρη Βρακά και Λούκα Τσολάκκη στο Φρέναρος, ο κ. Α. Κυπριανού του σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημε είτε θα υπάρξει πρόοδος στα κεφάλαια της ασφάλειας, του εδαφικού, του περιουσιακού και της εκτελεστικής εξουσίας, είτε θα καταρρεύσει η διαδικασία με όλες τις αρνητικές συνέπειες.


Το ΑΚΕΛ, είπε. ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά, τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν τη λύση, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, πως δεν πρόκειται να υποκύψει μπροστά σε εκβιασμούς∙ ούτε πρόκειται να θέσει εκλογικές σκοπιμότητες πάνω από τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε όλους να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα και τη ψυχραιμία να διαχειριστούν δύσκολες και κρίσιμες φάσεις, υποδεικνύοντας ότι πρέπει όλοι να κρίνουν από το τελικό αποτέλεσμα, εάν θα υπάρξει τέτοιο, και να μην πυροβολούν την κάθε προσπάθεια λύσης.

«Επικρίσεις άγονες να πάρουν πλέον τη μορφή της εποικοδομητικής κριτικής. Όσο το Κυπριακό παραμένει άλυτο ο κίνδυνος είναι να δημιουργούνται τετελεσμένα σε βάρος μας. Να παραβιάζονται αρχές και να οδηγούν την προοπτική λύσης μακριά. Εμείς θα αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε την ελπίδα της ειρηνικής συνύπαρξης, της ανάπτυξης και της ευημερίας σε πατρίδα ελεύθερη, απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων.»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.