Αναταράξεις έφεραν οι χθεσινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ομόνοιας, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος ακολούθως είχε μεταβεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για κατάθεση.

Για τις καταγγελίες του ισχυρού άνδρα της Ομόνοιας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του “Πολίτη” και σημείωσε ότι τον ξάφνιασε το γεγονός ότι μετά τα όσα ανέφερε ο Σταύρος Παπασταύρου θα πετάξει για ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νομικού και πρώην προέδρου του ΑΠΟΕΛ, κ. Κρις Τριανταφυλλίδη:

“Με ξάφνιασε το γεγονός ότι θα έφευγε από την Κύπρο για να πάει πίσω στις ΗΠΑ. Διότι, είπε εκείνα αυτά που λένε κάθε μέρα μέσα στα καφενεία, δεν είπε ούτε ένα όνομα και κανονικά οφείλει να μείνει στην Κύπρο και να πει ονόματα. Ο άνθρωπος επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας δικούς του και των πρόσθετων μαρτύρων του, στο γιατί δεν λέει ονόματα. Το Κράτος οφείλει να του δώσει ό,τι εγγυήσεις χρειάζονται για να είναι ασφαλής ο ίδιος και οι μάρτυρες του, να πει ονόματα, να πει ημερομηνίες διότι διαφορετικά πέστε μου με αυτά τα οποία έχει πει, πως ο ίδιος δεν διαπράττει ποινικό αδίκημα;”.

-Είναι υποχρεωμένος να δώσει κατάθεση μετά τις δηλώσεις και η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ζητήσει κατάθεση; “Υποχρεωμένος δεν είναι κανένας να δώσει κατάθεση διότι προστατεύεται από το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής. Όμως έχει πει διάφορα πράγματα και έχει υποχρέωση να δώσει πλήρη εικόνα διότι διαφορετικά σημαίνει ότι διαπράττει το ποινικό αδίκημα σπατάλης του χρόνου της Αστυνομίας, η οποία θα αρχίσει να διερευνά αυτά που είπε χωρίς να έχει πλήρη στοιχεία. Και αν αύριο πει και κάποια άλλα πράγματα τα οποία θα αποδειχθούν ότι δεν είναι αληθή, πέστε μου τι διαφορά θα έχει από την περιβόητη υπόθεση της νεαρής Αγγλίδας”.

Δεν θα είναι δημόσια βλάβη; “Βεβαίως. Για να μην παρεξηγούμαι, δεν λέω πως αυτά που είπε είναι ανεδαφικά. Δεν ξέρω. Οφείλει να μείνει Κύπρο, η Αστυνομία να τον κρατήσει Κύπρο, να δώσει πλήρη κατάθεση ή να αποσύρει αυτά που είπε διότι αντιλαμβάνεστε πόσες σκιές πλανώνται πάνω από διάφορους ανθρώπους. Δεν βγάζεις τη γλώσσα σου περίπατο. Έχεις στοιχεία κύριε; Σε πήραν τηλέφωνο και σου πρότειναν να αγοράσεις το πρωτάθλημα; Ποιος σου τηλεφώνησε, εκ μέρους ποιου; Τι σου ζήτησαν; Απλά πράγματα…”.