Κρις Τριανταφυλλίδης: Παραθέτει γνωμάτευση Μαρκίδη για δημόσιο συμφέρον – «Τα συμπεράσματα δικά σας»

Με αφορμή το θέμα Κατσουνοτου/ Κεντρικές Φυλακές και τη συζήτηση περί του δημοσίου συμφέροντος ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης επανέρχεται και παραθέτει απόσπασμα από γνωμάτευση του αείμνηστου Αλέκου Μαρκίδη για το θέμα αυτό όταν ήταν Γενικός Εισαγγελέας.

«Τα συμπεράσματα δικά σας αν ισχύει στο προκειμένη περίπτωση» υπογραμμίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

 

  1. Εξαιρέσει της περιπτώσεως όπου Νόμος άλλως ορίζει και υπό την επιφύλαξη ότι ο εν λόγω νόμος συνάδει με το Σύνταγμα, το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να θεμελιώσει απαλλαγή από το νόμο. Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος οφείλει να υπηρετεί το νόμο και όχι να είναι αντίθετη σ’ αυτό.

 

  1. Απόφαση η οποία οδηγεί σε σύγκρουση επικαλούμενου δημοσίου συμφέροντος με ιδιωτικό συμφέρον πρέπει να είναι δεόντως αιτιολογημένη και να αναφέρεται σε περιστατικά τόπου και χρόνου τα οποία να στοιχειοθετούν την προβαλλόμενη αιτιολογία και να είναι σε θέση να αντισταθούν στην έρευνα του ακυρωτικού δικαστηρίου. Απλή αναφορά στο δημόσιο συμφέρον δεν αποτελεί πειστική αιτιολογία.

 

  1. Χάρη σεβασμού της νομιμότητας και των αρχών κράτους δικαίου και με σκοπό τη συνδυνάμωση της πίστης/εμπιστοσύνης των πολιτών της Δημοκρατίας, προς τις Δημόσιες Αρχές, επιβάλλεται η αποφυγή Διοικητικών πράξεων οι οποίες δυνατόν μεν να λαμβάνονται. νομότυπα και κατόπιν επικλήσεως του δημοσίου συμφέροντος, αλλά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να ακυρωθούν από Ανώτατο Δικαστήριο το

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy