Κριτική και από Πουργουρίδη για ΔΗΣΥ: «έχει τραβήξει προς την άκρα δεξιά»

Η εικόνα που εκπέμπει ο ΔΗΣΥ είναι ότι «έχει τραβήξει προς την άκρα δεξιά»

Πληθαίνουν οι φωνές των συναγερμικών στελεχών που ασκούν κριτική στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία θεωρούν πως οδήγησε ανάμεσα στα άλλα στην εκλογική αποτυχία στις ευρωεκλογές. Μετά τον Μιχάλη Σοφοκλέους, διευθυντή του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» και τον πρώην Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης, προστίθεται στα άτομα που δημόσια τοποθετήθηκαν αρνητικά για την πορεία του κόμματος.

«Η εικόνα που εκπέμπει ο ΔΗΣΥ είναι ότι έχει πάψει να είναι ένα κόμμα που κινείται στο χώρο της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς και έχει τραβήξει προς την άκρα δεξιά», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Omega ο κ. Πουργουρίδης. Μάλιστα τα πυρά του στράφηκαν και στον Νίκο Αναστασιάδη, καθώς ανέφερε πως δεν μπορεί να βγαίνει ο Πρόεδρος να μιλά για δανεικές ψήφους Τ/κ και ο ΔΗΣΥ «να κάνει σεκόντο σε αυτή τη δήλωση».

Καταφέρθηκε επίσης εναντία στην προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου να συσπειρώσει ψηφοφόρους παρουσιάζοντάς τους ως φόβητρο την έλευση Τ/κ ψηφοφόρων. «Αυτές είναι θέσεις που θα μπορούσε να εκφέρει άνετα το ΕΛΑΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Έκανε επίσης λόγο για απαξίωση του λαού προς τις εκλογές με τη μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει «το μεγαλύτερο κόμμα», ενώ είπε πως οι πράξεις του Προέδρου Αναστασιάδη δείχνουν να αποκλίνει από το στόχο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Την επόμενη περίοδο αναμένεται να δοθούν μάχες στο κόμμα, καθώς κάλεσε σε προβληματισμό όλους τους συναγερμικούς.

Παλμύρης Δημήτρης