Κριτική σε Ερντογάν για συμμετοχή του στο δείπνο στη Μαδρίτη από Κιλιτσντάρογλου


Κριτική κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την συμμετοχή του στο δείπνο που παραθέτει ο βασιλιάς Φίλιππος στη Μαδρίτη στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Θα φάει απόψε στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Αναστασιάδη αντί να πει ‘δεν τον αναγνωρίζω’», είπε, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν ζήτησε να συμμετάσχει στο δείπνο και το ψευδοκράτος.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος «κάνει τον νταή στην Ελλάδα» ενώ δεν είχε πει λέξη όταν για τον εξοπλισμό στα νησιά μιλούσαν καθηγητές, απόστρατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί.

Για την Κύπρο ανέφερε: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. Στην Ισπανία γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Δεν λέει ότι δεν τον αναγνωρίζουμε. Δεν μπορεί να πει ότι αν έρθει εκείνος, θα πρέπει να είναι και η τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.