Κριτική στους Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη κάνει και το Ευρωβαρόμετρο!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Σοβαρό πρόβλημα με την κρίση και την αξιολόγηση της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης προκύπτει από την όλη στάση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη και των υποψηφίων Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη, οι οποίοι επικροτούν τις κυβερνητικές κοινωνικο-οικονομικές πολιτικές. Προφανώς οι κ.κ. Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης, όπως και ο Υπουργός Οικονομικών Κ. Πετρίδης, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια! Δεν εξηγείται διαφορετικά η τοποθέτησή τους ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν έχουμε φτώχεια, ακρίβεια, δυστυχία… Οι ίδιοι φαίνεται να ζουν πλουσιοπάροχα και δεν μπορούν να πάρουν τα μηνύματα από την κοινωνία.

Δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, αλλά και το Ευρωβαρόμετρο καταγράφει τις μεγάλες ανησυχίες των Κυπρίων για το αυξανόμενο κόστος ζωής, την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Θα ήταν καλά να τοποθετηθούν οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης και ο κ. Πετρίδης, οι οποίοι υπερασπίζονται τις κυβερνητικές οικονομικές πολιτικές, εάν συμφωνούν ή όχι με τα στοιχεία που Ευρωβαρόμετρου: Το 99% των ερωτηθέντων στην Κύπρο απάντησε ότι ο αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους και ακολουθεί η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με 94%. Η πλειοψηφία των Κυπρίων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 70% των Κυπρίων θεωρεί ότι έχει μειωθεί το βιοτικό τους επίπεδο, ενώ οι κ.κ. Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης και Υπ. Οικονομικών μάς λένε ότι περνάμε όλοι καλά και έχουμε και πλεονάσματα! Στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση οκτώ μονάδων και ένα ποσοστό 59% του λαού μας δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

Τα όσα λοιπόν δηλώνουν οι Κύπριοι είναι η πραγματική εικόνα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια τα νοικοκυριά και οι πολίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα ζητούν αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης. Αλλαγή που δεν μπορεί να επέλθει με αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οι πολιτικές τους είναι καταστροφικές για την πλειοψηφία του λαού μας και είναι συνυπεύθυνοι και μέρος των οικονομικών προβλημάτων και μιλάμε για τους κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη που κυβέρνησαν μαζί τον τόπο για δύο πενταετίες.

Η αλλαγή θα επέλθει με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη για μια διαφορετική κοινωνικο-οικονομική φιλοσοφία που επιδιώκει την ανάπτυξη και τον πλούτο και θέλει να κατανέμεται δικαιότερα, ώστε να στηρίζονται όσοι πραγματικά έχουν περισσότερες ανάγκες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.