Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Σύνδεσμος Διαιτητών μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση

Έλα στο Google News

Την συμπάθεια της στο μέλος του και την οικογένεια του Διαιτητή για την βομβιστική επίθεση την οποία δέχθηκε η περιουσία τους, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε προ των ευθυνών τους, όσους καταφεύγουν σε άστοχες δηλώσεις πριν, κατά και μετά το τέλος ποδοσφαιρικών αγώνων, σε βάρος Διαιτητών, οι οποίες μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν με συνεπακόλουθο τις ακραίες ενέργειες που επαναλαμβάνονται για ακόμη μία φορά σε βάρος των Διαιτητών μας», προσθέτει.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου αναφέρει ότι οι ψεσινές δηλώσεις κατά την τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, αδικούν την ολότητα των Διαιτητών και έστω και άθελα δίνουν κάλυψη στους πραγματικούς υπαίτιους.

«Το ίδιο το κράτος, μέσω των θεσμικών του οργάνων, έχει υποχρέωση να πατάξει τα κακώς έχοντα και τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και της Διαιτησίας εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχει, και αυτό απαιτούμε και τώρα και όχι να παραμένουμε σε απλά ευχολόγια και υποσχέσεις. Οι διαιτητές μας, είναι στην κρίση του κάθε φίλου του ποδοσφαίρου αλλά και των ΜΜΕ. Ηθικά ορθό, είναι οι αθλητικογράφοι, να κάνουν δίκαιη και όχι επιλεγμένη κρητική σε όλους τους Διαιτητές ανεξαιρέτως,  αποφεύγοντας εμπρηστικές δηλώσεις / τοποθετήσεις», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει η Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, το ποδόσφαιρο και δη ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι αρένα λεόντων σε πόλεμο «και ότι η ανοχή μας θα είναι μηδενική στον όποιο παράγοντα είναι αιτία να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

«Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας, προτού θρηνήσουμε θύματα που θα είναι σε κατάληξη και ο ενταφιασμός του ποδοσφαίρου», καταλήγει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.