Κρούει τον κώδωνα ο ΠΙΣ με φόντο τον ψευτογιατρό – Φέρεται να δρούσε και στην Κύπρο

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς επιτήδειοι καραδοκούν και εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση ασθενών, καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για θεραπείες, φτάνοντας στα όρια του τσαρλατανισμού.

Διαβάστε επίσης: Ψευτογιατρός: Έδρασε και στην Κύπρο – Οι «θεραπείες» που χορηγούσε στα θύματά του

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη δράση του «ψευτογιατρού» που συνελήφθη στην Ελλάδα ο ΠΙΣ συστήνει στους χρόνιους πάσχοντες να μην εγκαταλείπουν τις θεραπείες που προτείνονται από το θεράποντα γιατρό τους. Εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τον συλληφθέντα, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι δεν είναι μέλος του Συλλόγου και ουδέποτε δέχθηκε οποιαδήποτε καταγγελία που να συνδέεται μαζί του.

«Εάν κάτι τέτοιο προκύψει τότε, σε συνεργασία με την Αστυνομία θα χειριστούμε την κατάσταση» αναφέρει ο ΠΙΣ προσθέτοντας ότι έχει άριστη συνεργασία με την Αστυνομία, στην οποία παραπέμπει τις όποιες υποθέσεις υποπέσουν στην αντίληψή του.

Όλοι οι γιατροί οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι υποχρεωτικά στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος εκδίδει και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος υπενθυμίζει ο ΠΙΣ και καλεί όπως σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο αντιληφθεί ή υποψιαστεί εξαπάτηση του, μπορεί άμεσα να ενημερώνει τον ΠΙΣ στο email: [email protected]

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.