Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Α.Κεττής – «Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν με επιπολαιότητα»

Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν με επιπολαιότητα και πρέπει να γίνεται σωστή αξιολόγηση του κινδύνου από τους πολίτες, τόνισε στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σχολιάζοντας τα χθεσινά περιστατικά στα οποία πολίτες επιχείρησαν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους με τα οχήματά τους.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Κεττής, μέχρι στιγμής έχουμε την τύχη με το μέρος μας αλλά σημείωσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ίσως υπάρξουν τραυματισμοί και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Ο Ανδρέας Κεττής είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε χθες σε 23 κλήσεις πολιτών. Αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις διάσωσης ατόμων που παρασύρθηκαν με τα οχήματά τους στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το ποταμό Ξερό στην Πάφο.

Όπως είπε, στην πρώτη περίπτωση περαστικός εντόπισε άτομα και πριν φθάσει η Πυροσβεστική τους έριξε σχοινί και κατάφεραν να βγουν στην όχθη του ποταμού και να διασωθούν. Σημείωσε ωστόσο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι.

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση διάσωσης με ελικόπτερο. Ανέφερε επίσης ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε κλήσεις πολιτών για πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων σε δημόσιους δρόμους, μετακινήσεις ευτελών υλικών από πρόχειρες κατασκευές ενώ από τους σφοδρούς ανέμους μετακινήθηκε όχημα εντός του οποίου βρισκόταν ο οδηγός, ο οποίος διασώθηκε και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Ο Ανδρέας Κεττής κάλεσε τους οδηγούς να αποφεύγουν να περνούν από ποταμούς ή από γεφύρια ποταμών καθώς όπως είπε, μπορεί να είναι διαβρωμένα.

«Αρκετοί επιχείρησαν να επισκεφθούν το Τρόοδος με ακατάλληλα εφοδιασμένα οχήματα»

Είναι αρκετοί που επιχείρησαν εντός Σαββατοκύριακου να επισκεφθούν το Τρόοδος με ακατάλληλα εφοδιασμένα οχήματα, δηλαδή χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για επικίνδυνους δρόμους, ανέφερε ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ηρόδοτος Παναγίδης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο. Παναγίδης ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο. Παράλληλα, ανέφερε ότι και σήμερα παραμένει χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στην περιοχή Τροόδους, λέγοντας ότι η θερμοκρασία στο Τρόοδος κυμαίνεται γύρω στους -6, ενώ το ύψος των χιονιών ξεπέρασε τα 40 εκατοστά.

Τόνισε παράλληλα ότι παραμένει το κρύο, ο παγετός και η ολισθηρότητα των δρόμων.

Ο κ. Παναγίδης είπε ότι ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους παραμένει κλειστός για όλα τα οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.