Κρούουν το κώδωνα του κινδύνου οι Νοσηλευτές – Υποστελέχωση και πολλά προβλήματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι νοσηλευτές σχετικά με το θέμα της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΝΟ και νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γιώργος Αλλαγιώτης τόνισε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι δεν θέλουν να τους βρουν τα γεγονότα και πάλι απροετοίμαστους, ενόψει και ενός πιθανού τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κ. Αλλαγιώτης ανέφερε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση της ΠΑΣΥΝΟ να αδρανοποιήσει 10 κλίνες για να προστατευτεί το προσωπικό και να υπάρξει στελέχωση. Όπως είπε περνάνε δύσκολα, προσθέτοντας ότι δεν θέλουν να ανοίξουν διαμάχη με τον ΟΚΥΠΥ απλά σημείωσε ότι έχει φτάσει στα όριά του το σύστημα υγείας, καθώς 13 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς λείπουν, με αποτέλεσμα να οξύνεται η κατάσταση.

Ο κ. Αλλαγιώτης είπε ότι οι νοσηλευτές δεν κάνουν έκπτωση, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν την ίδια φροντίδα στους ασθενείς όπως έκαναν και πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΟΚΥΠΥ ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy