Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ΕΚΑ και ΠΕΚ για επισιτιστική κρίση

Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι αγροτικές οργανώσεις ΕΚΑ και ΠΕΚ για την επισιτιστική κρίση και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της εκτόξευσης στις τιμές των σιτηρών.

Ο ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας επισήμανε ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή. Τόνισε ότι αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα, τότε θα βρεθούμε προ εκπλήξεων που δεν θα τις περιμένει κανείς, όπως ελλείψεις σε προϊόντα, εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Ακόμα ο κ. Χάμπας επισήμανε ότι δυστυχώς υπάρχουν γεωργοί που έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα και άλλοι κάνουν σκέψεις για να το εγκαταλείψουν λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν. Ο ΓΓ της ΕΚΑ τόνισε ότι οι αγροτικές οργανώσεις ζητούν άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να γίνει σωστός προγραμματισμός και να ληφθούν άμεσα μέτρα.


Από την πλευρά του ο ΓΓ της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ) Χρίστος Παπαπέτρου τόνισε ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση επιδεινώνεται, λόγω της αλματώδης αύξησης του κόστους παραγωγής. Επίσης είπε ότι προκύπτουν ελλείψεις σε βασικά είδη παραγωγής. Σημείωσε ακόμα ότι εξαιτίας της κατάστασης, γεωργοί εγκαταλείπουν το επάγγελμα. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπισθεί η κατάσταση και οι επιπτώσεις, με καλό προγραμματισμό από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι αναμένουν τη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Να σημειωθεί ότι οι αγροτικές οργανώσεις έχουν αποστείλει επιστολή για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από 1-1,5 μήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.