Κρούσματα καθημερινώς στα Δημοτικά

Υπάρχει αναστάτωση στα δημοτικά σχολεία και καθημερινά καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς μαθητών ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χάρης Χαραλάμπους είπε ότι τα πρωτόκολλα δεν είναι αρκετά και τα μέτρα δεν είναι επαρκή για να κρατήσουν μακριά τον ιό.

Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι τα προβλήματα στα σχολεία είναι πολλά λέγοντας ότι η χθεσινή απόφαση δε συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης. Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι θα έπρεπε να υπήρχαν μονά θρανία για να διατηρηθούν οι αποστάσεις και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα κάτι που δεν έγινε.

Επίσης αναφέρθηκε και στη νέα οδηγία, που προνοεί ότι κατά τους χειμερινούς μήνες τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν με θέρμανση και κλειστά παράθυρα, αλλά να ανοίγουν για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να εξαερίζεται ο χώρος. Ο Χάρης Χαραλάμπους σημείωσε ότι υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες προσθέτοντας ότι δεν έχουν λάβει τη βοήθεια που θα έπρεπε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.