Κρούσματα σε οίκους ευγηρίας, παιδική στέγη και ειδικό σχολείο – 15 περιστατικά στη Λάρνακα

11 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν χθες σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας, ενώ παρόμοια περιστατικά εντοπίστηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα σε στέγη ευγηρίας στην Επαρχία Λάρνακας. Όλα τα άτομα είναι ένοικοι και είναι επαφές κρούσματος που εργάζεται στη στέγη. Τα 8 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, ένα άτομο έλαβε την 1η δόση και τα άλλα 2 δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 2 άτομα, το ένα εκ των οποίων κρατήθηκε για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και το 2ο επέστρεψε στη στέγη. Απομονώθηκαν τα θετικά περιστατικά και ήδη ιατρός έχει επισκεφθεί και έχει αξιολογήσει τα κρούσματα. Όλοι έχουν ήπια ή/και καθόλου συμπτώματα.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και δύο θετικά κρούσματα σε παιδική στέγη στην Επαρχία Λάρνακας. Ήταν στενές επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και έχουν απομονωθεί. Είναι ανήλικα άτομα και δεν εμπίπτουν στις ηλικιακές ομάδες που δύνανται να εμβολιαστούν.

Όσονα αφορά την επαρχία Λεμεσού, εντοπίστηκε ένα άτομο θετικό σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Το άτομο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του πριν από μια βδομάδα.

Την ίδια στιγμή, εντοπίστηκε θετικό άτομο σε ειδικό σχολείο. Πρόκειται για εργαζόμενο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού.

Επιπλέον, τρία άτομα εντοπίστηκαν θετικά σε στέγη/αναρρωτήριο της Επαρχίας Λεμεσού. Είναι ένοικοι, οι δύο είναι εμβολιασμένοι και ο ένας χωρίς ιστορικό εμβολιασμού. Τα δύο άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν ήπια συμπτωματολογία και το άτομο που δεν έχει ιστορικό εμβολιασμού έχει πιο έντονα συμπτώματα, αλλά δεν χρήζει νοσηλείας. Παρακολουθούνται ιατρικά.

Στη Λευκωσία, εντοπίστηκε ένα άτομο θετικό σε κέντρο ηλικιωμένων. Πρόκειται για εργαζόμενο χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.