Κρυφτό με παιδάκια

Του Δημήτρη Παλμύρη

Πομπέο και ΟΕΒ! Δεν τρώγονται οι αστοί σε όλες τους τις μορφές. Ούτε ως επιθετικοί ιμπεριαλιστές ούτε ως επιθετικό επιχειρηματικό λόμπι. Δεν τους πιάνεις από πουθενά! Είναι λες και παίζεις, ως ενήλικας, κρυφτό με παιδάκια. Τους κανόνες τους αλλάζουν άμα δεν βολεύουν. Και εμείς ακολουθούμε τα καπρίτσια τους! «Τι να κάνουμε; Παιδιά είναι».

Βγήκε, για παράδειγμα, προχθές ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών να καλέσει το Ιράκ να υπερασπιστεί την κυριαρχία του. Ποιος ρε; Ο Αμερικανός. Ο πρώην διευθυντής της CIA. Ο Πομπέο. Και την είπε στο Ιράκ! Που την κυριαρχία του την έχουν ως σκλάβα του σεξ εκεί στο ΝΑΤΟ. Αυτά δεν τα ανακάλυψε το Ισλαμικό Κράτος. Χρόνια, δεκαετίες, πριν από την εισβολή του 2003 και η Δύση μαύριζε τη μοίρα της χώρας αυτής. Ποια κυριαρχία θυμήθηκε τώρα ο Πομπέο; Ρε, δεν ήταν προχθές που αυτοί εκτέλεσαν τον Ιρανό τον Σουλεϊμανί στο έδαφος του Ιράκ; Τι είναι, Πομπέο, η κυριαρχία; Είναι τίποτα αρχαία και εσύ είσαι ο Αρχιεπίσκοπος; Αλλά βλέπεις τώρα τους ενόχλησαν οι φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές των Ιρακινών που ρίχνουν ρουκέτες στις βάσεις τους στο Ιράκ. Δηλαδή ενοχλεί η (μισό)ξένη επέμβαση στη δική τους ξένη επέμβαση. Μπήκε δεύτερος κλέφτης στο ίδιο σπίτι και ο πρώτος φωνάζει στον ιδιοκτήτη για τα μέτρα ασφαλείας του! Μιλάμε για τέτοιο θράσος, που θεωρείς πως το κάνει για κωμικό εφέ. Όχι πως δεν υπάρχουν και τα παπαγαλάκια που θα τον πάρουν σοβαρά. Δεν έλειψαν και εδώ στην Κύπρο οι τύποι που αποφάσισαν πως έπρεπε να υπερασπιστούν τον Τραμπ έναντι του Χαμενεΐ στο απόγειο της σύγκρουσής τους. «Εμείς διαλέξαμε τον κάφρο μας, εσείς;» Είναι καλή επένδυση το γλύψιμο; Πληρώνει; Να, τώρα που θα έρθει ο Πομπέο στην Κύπρο, ετοιμάστε τις γλώσσες σας!

Σε όλα αυτά πού κολλά η ΟΕΒ; Κολλά! Γιατί το ίδιο πράγμα είναι. Οι κανόνες δεν τους λένε τίποτα! Εκτός και όταν είναι οι δικές τους προτάσεις, όπως η ποινικοποίηση της απεργίας. Και άμα δεν τους αρέσουν κάποιοι κανόνες θα τους ξαναγράψουν. Δεν είναι και δύσκολο. Θα πάρουν ένα τηλέφωνο την κυβέρνηση και θα αποσύρει τα ίδια της τα νομοσχέδια για να τους ικανοποιήσει. Δεν ξέρουμε κιόλας εάν τράβηξαν και το αφτί αυτού που έστειλε το νομοσχέδιο πριν του δώσουν το ΟΚ. Κράτος διαιτητής και διαμεσολαβητής μεταξύ συμφερόντων, σου λένε μετά. Μας δουλεύουν; Αυτό είναι κράτος κούριερ των αστών! Μεσολάβηση θα κάνει εκ μέρους τους άμα ο λαός κάνει καμιά κίνηση! Εκεί θα υπάρξει και νόμος και κρατική κυριαρχία! Σε βάρος μας! Τους κανόνες τούς φτιάχνουν καθώς παίζουν.

Εμείς γιατί παίζουμε;

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.