Κτηνιατρικές υπηρεσίες: Η υποστελέχωση, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η αγορά υπηρεσιών

Διαφωνία μεταξύ κτηνιατρικών υπηρεσιών και Υπουργείου Γεωργίας, ως προς την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες ή αγοράς υπηρεσιών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών Χριστόδουλος Πίπης ανέφερε ότι ζητούν τη στελέχωση των υπηρεσιών για να εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς προβλήματα. Ο κ. Πίπης απέρριψε τα περί αδυναμιών και λανθασμένων χειρισμών από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Σημείωσε δε ότι η απόφαση για αγορά υπηρεσιών ήταν πολιτική, λέγοντας ότι πρέπει να την ακολουθήσουν είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν.

Σχολιάζοντας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε ότι δεν έχει σχέση το πρόβλημα που προέκυψε προ ημερών με την υποστελέχωση στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Σημείωσε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, με καλύτερη συνεννόηση των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και με τα απαραίτητα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού τα τελευταία 9 χρόνια είναι να αγοράζει υπηρεσίες και να υποστελεχώνονται διάφορα τμήματα. Σημείωσε ότι του φρονίμου το παιδί πριν πεινάσει μαγειρεύει, λέγοντας ότι αν ήθελαν οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να προλάβουν το κακό. Σημείωσε δε ότι οι αγορές υπηρεσιών κοστίζουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.