Σοκαριστική κατάσταση επικρατούσε τις τελευταίες μέρες σε κτηνιατρική κλινική σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία έπειτα από σωρεία καταγγελιών οδήγησε τις δημοτικές Αρχές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία να παρέμβουν.

Συμφωνα με τον Φιλελευθερο, στην εν λόγω κλινική, εντοπίστηκαν κλεισμένα σε δωμάτια τρία σκυλιά – ο ένας σκύλος νεκρός – και ένας γάτος, ζώα τα οποία ανήκαν στον κτηνίατρο και ιδιοκτήτη της κλινικής και τα οποία εγκαταλείφθηκαν εκεί, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Η αφορμή για τις καταγγελίες αυτές αποτέλεσε το επίμονο κλάμα των ζώων και το γεγονός ότι η κλινική ήταν για κάποιες μέρες κλειστή. Οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους του υποστατικού, πραγματικά σοκάρουν, καθότι φαίνονται ξεκάθαρα ακαθαρσίες, κόπρανα και αίματα ζώων.

Το νεκρό σκυλί παραλήφθηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες τη Δευτέρα θα διενεργήσουν νεκροτομή ώστε να προκύψει σχετικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου και το χρόνο για τον οποίο ήταν νεκρό εντός της κλινικής. Τα άλλα ζώα παραλήφθηκαν από τις δημοτικές Αρχές, εξετάστηκαν από κτηνιάτρους και μεταφέρθηκαν επί της παρούσης σε καταφύγιο.