Ένα θλιβερό γεγονός έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην πλατεία Ελευθερίας. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυλάκων-Ιδιωτών Φυλάκων Ασφάλειας, πολίτες κτύπησαν με βάναυσο τρόπο φύλακα ασφαλείας.

Αυτούσια η ανάρτηση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Φυλακών-Ιδιωτών Φυλακών Ασφαλείας:

Αν είναι ποτέ δυνατόν. Φύλακας ασφάλειας, που εργάζεται για την φύλαξη της Πλατείας Ελευθερίας σήμερα τα ξημερώματα (3 και 45) κτυπήθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο, από δυο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού. Ο φρουρός ασφάλειας τους είπε ότι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στον χώρο της Πλατείας Ελευθερίας.

Αυτοί κατέβηκαν και με σιδερογροθείες τον κτύπησαν. Έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφίες και πραγματικά το πρόσωπο του συναδέλφου μας έγινε κατακόκκινο από τα αίματα. Μέχρι να τρέξουν να τον βοηθήσουν τον άτυχο μας συνάδελφο οι συνάδελφοι του που ήταν καθήκον τα δυο <<παλληκάρια>> έγιναν καπνός. Ο συνάδελφος μας βρίσκεται στο Νοσοκομείο.

Ο σύνδεσμος μας (ΠΑ.ΣΥ.Φ.Ι.Φ.Α.) καταδικάζει με όλη την δύναμη της ψυχής μας το περιστατικό. Καλούμε την Αστυνομία να βρει τους δράστες και να τους οδηγήσει ενώπιων της δικαιοσύνης. Στον άτυχο συνάδελφο ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Πραγματικά είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν αξίζει να βάζεις σε κίνδυνο την ίδια σου την ζωή για κάτω από 5 ευρώ την ώρα.