Κυκλοφοριακό: Μελέτες για λωρίδες λεωφορείων και… αλλαγή ωραρίων σε σχολεία και δημόσια υπηρεσία

Δύο μελέτες θα είναι έτοιμες και θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο. Η μία θα αφορά τη δημιουργία λεωφορειολωρίδων και η δεύτερη την αλλαγή ή μετατόπιση των ωραρίων εργασίας, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Όπως εξήγησε, η μελέτη για την αλλαγή ή μετατόπιση των ωραρίων εργασίας σχολείων, δημόσιας υπηρεσίας, μεγάλων οργανισμών, ακόμα και του γεωργικού τομέα, θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και σενάρια τα οποία θα εξετάζουν εάν θα υπάρχει όφελος για το κυκλοφοριακό.

Η μελέτη, είπε, θα τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων και συναρμόδιων υπουργείων για να ληφθούν αποφάσεις. Είναι ενδεικτικό, επισήμανε, ότι με το κλείσιμο των σχολείων ότι η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί σημαντικά.

Όσον αφορά τη μελέτη για δημιουργία δικτύου λεωφορειολωρίδων, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι σε αυτήν θα προνοούνται μονοδρομήσεις δρόμων στη Λευκωσία. Αυτό πρόσθεσε, θα δυσκολέψει τη χρήση αυτοκινήτου προς όφελος του λεωφορείου καθώς θα είναι πολύ πιο σύντομη η διαδρομή με τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.


Πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα περάσει στο νέο σύστημα δημόσιων μεταφορών και ότι θα ζητηθεί προσφορά για έξυπνα φώτα σε 150 σημεία παγκύπρια, τα οποία θα δίνουν προτεραιότητα στα λεωφορεία.

Ανέφερε ακόμη ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία παρουσιάζεται σημαντική αύξηση στη χρήση των λεωφορείων από τους πολίτες.

Όσον αφορά τη συντήρηση των στάσεων των λεωφορείων τόνισε ότι αποτελεί αρμοδιότητα των δήμων, ωστόσο το Υπουργείο θα αναλάβει σε αυτή τη φάση τη συντήρηση τους για μια μόνο φορά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.