Κύκλωμα βιασμών: Καμία επικοινωνία Αστυνομίας-Γκιώνη – Μήνυμα στην Ελλάδα για πληροφορίες

Δεν έγινε κατορθωτό να επικοινωνήσει μέχρι αυτή την στιγμή η Αστυνομία με τον ακτιβιστή, για να δώσει την μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να δώσει σχετικά με κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο και σχετίζεται με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι εστάλη ήδη το μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές μέσω της Europol ώστε να διαβιβάσουν  το συντομότερο  πληροφορίες ή και μαρτυρίες για τυχόν εμπλοκή της κύπρου  η πολιτών της στο συγκεκριμένο κύκλωμα έτσι ώστε να προχωρήσουν την έρευνα της υπόθεσης σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στην Κύπρο τότε η Αστυνομία θα προχωρήσει καθηκόντως στη διερεύνησή τους.

Επίσης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε, τέλος, ότι από το πρωί η Αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πρόσωπο, «το οποίο χθες εκδήλωσε πρόθεση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτως ώστε να μας δώσει την μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να μας δώσει».

«Έχει σταλεί ήδη μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές όπως μας διαβιβάσουν το συντομότερο δυνατό οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή και κατά πόσο Κύπριοι υπήκοοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, με σκοπό να διερευνηθούν από τις κυπριακές αρχές αν έχουν κάποια δεδομένα», πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.