Κυνηγά ποσό €20εκ ο Δήμος Λάρνακας για οφειλές από το 1987

€20 εκατ. περίπου από καθυστερημένες οφειλές από το 1987 «κυνηγά» ο Δήμος Λάρνακας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φιλελευθερου, ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας, ανέφερε οτι ειδικό κλιμάκιο λειτουργών του δήμου που συστάθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό στο Τμήμα Φορολογίας του δήμου, ανέλαβε εδώ και κάποιο διάστημα μια μεγάλη εκστρατεία που στόχο έχει τη διεκδίκηση αυτών των ποσών.

 Σε πρώτο στάδιο και χωρίς τη λήψη νομικών μέτρων, οι πιο πάνω εντεταλμένοι λειτουργοί κατάφεραν ώς τώρα να φέρουν στα ταμεία του δήμου ποσό πέριξ των €800.000.  Ταυτόχρονα, όμως, εντόπισαν οφειλέτες και κατέθεσαν ενώπιον της Δικαιοσύνης δεκάδες νομικές με πόσο €6-7 εκατ.
Σε πρώτο στάδιο οι αγωγές είναι στοχευμένες κατά μεγάλων εταιρειών, οργανισμών, εργοστασίων κ.λπ. που χρωστούν υπέρογκα ποσά σε επαγγελματικό φόρο κυρίως, αλλά και σωρεία άλλων δημοτικών φορολογιώ χωρίς να υπάρχει πρόθεση από τον δήμο να χαριστεί χωρίς πρώτα προσπάθεια ανάκτησης σε κανένα και για κανένα ποσό, μικρό ή μεγάλο.
Ωστόσο, επισήμανε ο κ. Βύρας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και το πολύ μεγάλο βάθος χρόνου στο οποίο κινείται η προσπάθεια ανάκτησης των μη εισπραχθέντων οφειλών του παρελθόντος, θα ήταν μη ρεαλιστικό να πίστευε ο δήμος ότι μπορεί να φτάσει στο 100% της είσπραξης του ποσού που διεκδικεί.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας, υπογράμμισε ο κ. Βύρας, έχουν δοθεί  οδηγίες στους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Φορολογίας του δήμου να μην προβαίνουν  σε εγκρίσεις μεταβίβασης κανενός ακινήτου, περιουσιακού στοιχείου εταιρείας, οργανισμού, φυσικού ή νομικού προσώπου, για το οποίο υπάρχει φορολογική εκκρεμότητα ενώπιον του δήμου, από το 1987 και εντεύθεν.
Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, η πιο πάνω προσπάθεια του δήμου στηρίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και γίνεται στο πλαίσιο της ανάληψης της συλλογικής προσπάθειας του δήμου για βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.