Για τη μεγάλη προσφορά του τέως Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια στον απόδημο κυπριακό ελληνισμό και στον αιγυπτιώτικο ελληνισμό ειδικότερα κάνει λόγο, σε συλλυπητήρια αναφορά η κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα.

Στο κείμενο που υπογράφει η Προεδρεύουσα Μαίρη Φορμόζη, του ιστορικού σωματείου, που είναι από τα παλαιότερα ελληνικά σωματεία της Χώρας του Νείλου, οι Κύπριοι της Αιγύπτου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον αποβιώσαντα Δημήτρη Χριστόφια.

«Εκφράζουμε την πιο βαθιά θλίψη μας για τον θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα, του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια», αναφέρει η κ. Φορμόζη.

«Δε θα λησμονήσουμε ποτέ τη σημαντική επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Αλεξάνδρεια, πριν περίπου από δέκα ολόκληρα χρόνια, στις 9 Απριλίου του 2009, όταν παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, παρουσία του τότε Προέδρου μας, κ. Χαραλάμπου Χαραλαμπίδη, όπου είχαν μεταξύ τους την ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούσαν τότε τους συμπατριώτες μας Αιγυπτιώτες Κυπρίους. Επίσης, δε θα λησμονήσουμε ποτέ το ενδιαφέρον του για τον Απόδημο Ελληνισμό και ειδικότερα για τον αιγυπτιώτικο Ελληνισμό που ήταν πάντοτε στο πλευρό του».

Τέλος, η Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα εκφράζει την μεγάλη της ευγνωμοσύνη στον αείμνηστο Πρόεδρο Χριστόφια για την προσφορά του στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, το μοναστήρι του Αγίου Σάββα και την εν γένει προσφορά στο ιεραποστολικό Πατριαρχείο, που τον καθιστά μέγα ευεργέτη του και γενικότερα ευεργέτη όλου του αιγυπτιώτικου Ελληνισμού.