Κυπριακή Αντιπυρηνική Πλατφόρμα: Υψηλός ο πυρηνικός κίνδυνος από νέο σεισμό όπως ο πρόσφατος σε Τουρκία και Συρία

Ο πρόσφατος σεισμός σε Τουρκία και Συρία επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει τον υψηλό κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή από ένα νέο σεισμό και τις επιπτώσεις του στον πυρηνικό σταθμό Άκιουγιου που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Οκτώβριο του 2023, λέει η Κυπριακή Αντιπυρηνική Πλατφόρμα.

Σε ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα, με μέλη από όλη την Κύπρο, αναφέρει ότι έχει επικεντρώσει εδώ και καιρό όλες τις προσπάθειές της για ευαισθητοποίηση των Κυπρίων, δίνοντας έμφαση στη μεγάλη πιθανότητα ενός σεισμού και τις επιπτώσεις του στον πυρηνικό εργοστάσιο Άκιουγιου.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην τουρκική Κυβέρνηση να εξετάσει τον υψηλό κίνδυνο τόσο για τον λαό της, όσο και για τους λαούς στις γειτονικές χώρες και να τερματίσει τα σχέδιά της.

Η Κυπριακή Αντιπυρηνική Πλατφόρμα καλεί, επίσης, όλα τα πολιτικά κόμματα, τις επιστημονικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να ασκήσουν πίεση στην τουρκική Κυβέρνηση να τερματίσει τα σχέδιά της για τον πυρηνικό σταθμό Άκιουγιου.

Τέλος, καταγγέλλει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο, από την ίδια κατασκευάστρια εταιρεία Rosatom, ενώ εκφράζει συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.