Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων: Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο

Πάνω από 250.000 σκύλοι εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στην Κύπρο, αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων (ΚΕΠΖ) σε υπόμνημα που επέδωσε προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Κέττηρος για ν/σ περί σκύλων: Κανένα φιλοζωικό συναίσθημα παρά αίσθημα τιμωρίας μέσω εξωδίκων

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει κατορθωτή η εφαρμογή του Νόμου Περί Σκύλων του 2002 από τις αρμόδιες Τοπικές Αρχές, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται περισσότερες από 250.000 σκύλοι κάθε χρόνο.

“Ακόμη και ο κίνδυνος επανεμφάνισης του εχινόκοκκου και εμφάνισης της λύσσας δεν έχει απασχολήσει τις Τοπικές Αρχές ούτε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για τις ζωονόσους και την προστασία και την ευημερία των ζώων”, επισημαίνει το υπόμνημα.

Προστίθεται ότι “οι νέες τροποποιήσεις που έγιναν στον νόμο δίνουν υπερεξουσία στις Τοπικές Αρχές, τις ήδη αποτυχημένες αρχές για την εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου”.

Καταληκτικά, η ΚΕΠΖ εκφράζει την πεποίθηση ότι ο εν λόγω νόμος “θα τελειοποιηθεί με τις εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και θα εφαρμοστεί σωστά και αποτελεσματικά προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του τόπου μας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy