Κυπριακό, διμερείς και Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ με Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και διμερείς σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το πρωί της Κυριακής στη Λευκωσία ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, David Hale.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης θα ανασκοπηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών και θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους, ενώ αναμένεται επίσης να ανταλλαγούν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για το Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Hale και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Hale θα βρίσκεται στον Λίβανο στις 13-15 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου για τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, θα συζητήσει τη σχέση ΗΠΑ- Κύπρου στον τομέα της ασφάλειας, η οποία εμβαθύνεται, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμερικανική υποστήριξη προς τη διαδικασία επίτευξης ειρηνικής επίλυσης της διαίρεσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.