Κυπριακό πρόγραμμα στήριξης κτηνοτρόφων που πλήττονται από την πανδημία ενέκρινε η Κομισιόν

Πρόγραμμα κρατικής στήριξης γεωργών που δραστηριοποιούνται στην κτηνοτροφία και έχουν πληγεί από την πανδημία της COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα ύψους 5,7 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως σημειώθηκε.

Η κρατική ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και απευθύνεται στους εκτροφείς χοίρων, πουλερικών, αγελάδων και κουνελιών. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους σε ρευστότητα.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το κυπριακό πρόγραμμα είναι σύμφωνο με τους όρους του προσωρινού πλαισίου καθώς η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 290 χιλιάδες ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγείται το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Όπως σημειώνεται, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy