Κυπριακό: Για συγκρατημένη αισιοδοξία κάνει λόγο το ΔΗΣΥ

Εποικοδομητική και παραγωγική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου-Άντρου Κυπριανού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης τονίζοντας ότι τα μηνύματα που στάλθηκαν αφορούν όλους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ενόψει της πενταμερούς.

Τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενόψει της διαπραγμάτευσης και ότι θα ανταλλάξει απόψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη διαπραγματευτική ομάδα.

Όσον αφορά το θέμα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας είπε ότι τέθηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας μετά το αδιέξοδο στο Γκραν Μοντανά και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της ΔΔΟ. Πρόσθεσε ότι από την αρχή ο Νίκος Αναστασιάδης στήριζε αυτή τη θέση πιστεύοντας ότι η αποκεντρωμένη ομοσπονδία θα είναι πιο λειτουργική όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού.

Είπε ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο στο Κυπριακό και ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε στη νέα διαπραγμάτευση να επιτευχθεί λύση και επανένωση της Κύπρου και όχι να επιρριφθούν ευθύνες στην Τουρκία σε περίπτωση αποτυχίας και να δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα που θα οδηγήσουν σε διχοτόμηση.

Έκανε λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία για πρώτη φορά μετά από τρεισήμισι χρόνια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.