Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Δείχνει» τράπεζα και ζητά εφαρμογή νομοθεσίας για λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά

Μια μεγάλη τράπεζα δεν αποδέχεται να οριστεί ένας κοινός τρεχούμενος λογαριασμός ως λογαριασμός πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, κατά παράβαση του νόμου, λέει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλώντας την Κεντρική Τράπεζα, τον Υπουργό Οικονομικών και τις τράπεζες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» για πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, μετά τη δημοσιότητα για τις αυξήσεις στα τέλη των δύο μεγαλύτερων τραπεζών «οι τράπεζες αναγκάστηκαν να άρουν την παρανομία τους και να αποδέχονται τους τρεχούμενους λογαριασμούς ως λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά» κατόπιν καταγγελιών των οργανώσεων καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι «τουλάχιστον η μια μεγάλη τράπεζα δεν αποδέχεται ένα κοινό τρεχούμενο λογαριασμό να οριστεί ως λογαριασμός πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, κατά παράβαση του νόμου 64(Ι)/2017». «Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους. Δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευσή τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.