Αν. Κυπριανού: Ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν είναι υπεράνω κριτικής

Όσοι έχουν δημόσιο αξίωμα πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν και διαφορετικές απόψεις και κριτική, αναφέρει ο ΓΓ ΑΚΕΛΌσοι έχουν δημόσιο αξίωμα πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν και διαφορετικές απόψεις και κριτική ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, απαντώντας στις πρωινές αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών στον Alpha ο οποίος κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του.

Διαβάστε επίσης: 

ΥπΕξ: Βλέπει “οργανωμένη επίθεση” από ΑΚΕΛ – Αντίπαλός οι αποτυχίες σας απαντά ο Στεφάνου

Ιδέα δεν έχουν για το γαλλικό αεροπλανοφόρο

Ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών να μην ενοχλείται με τη μεγαλύτερη ευκολία για την κριτική που του ασκείται. Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι υπεράνω κριτικής και ότι από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική θα ακούει διαφορετικές απόψεις και κριτικές σκέψεις.

Αναφέρθηκε στα όσα είπε το ΑΚΕΛ στον κ. Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι του είπαν ότι η επανάληψη της θέσης ότι η κυβέρνηση έχει θωρακίσει νομικά και πολιτικά την κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα σύνθημα το οποίο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα καθώς η Τουρκία για πολλοστή φορά παρενοχλεί και έρχεται να τρυπήσει στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος έχει δίκαιο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης που λέει ότι δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις για το ποια μέτρα θα εφαρμόσει η ΕΕ ενάντια στην Τουρκία ή ο κ. Χριστοδουλίδης που λέει ότι έπεισαν και θα εφαρμοστούν σκληρά μέτρα κατά της Τουρκίας. Ο κ. Κυπριανού κάλεσε Αναστασιάδη- και Χριστοδουλίδη να συνεννοηθούν για να λένε τη θέση της κυβέρνησης.

Επίσης, τόνισε ότι αν πρέπει να έχει πρόβλημα με κάποιον ο κ. Χριστοδουλίδης, αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος τον διαψεύδει σε αυτά που προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα, επανέλαβε τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που η Τουρκία σκληραίνει ολοένα και περισσότερο τη στάση της. Υπέδειξε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες αποκλιμάκωσης και όχι συντήρησης της έντασης στην περιοχή. Επανέλαβε δε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με απώτερο στόχο την επίλυση του κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.