Κυπρής: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία – Στη μάχη το αντιικό χάπι MERCK

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι διαχειρίσιμη κι υπάρχει πλάνο για αύξηση των κλινών για ασθενείς που νοσούν με covid-19 δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση ο Συντονιστής της Μονάδας ΚΟΒΙΤ-19, Δρ. Χρήστος Κυπρή.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να υπάρξει εξισορρόπηση των εισαγωγών με τα εξιτήρια των νοσούντων με κορωνοϊό ενώ παράλληλα αναμένει και μείωση της διάρκειας νοσηλείας τους.

Ο Δρ. Κυπρή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα οι εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία είναι σε ποσοστό το 0.7%-0.8% του συνόλου των κρουσμάτων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μείωση του ποσοστού αφού όπως είπε, η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να υπερετεί στο 90% στην κοινότητα.

Αναμένουν όπως ανέφερε, όταν επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον, μείωση του ποσοστού των εισαγωγών στο 0.5 %-0.6% του συνόλου των κρουσμάτων.

Ως προς την διάθεση του αντιικού χαπιού της εταιρείας MERCK από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Δρ. Κυπρή ανέφερε ότι θα βοηθήσει στη μείωση των νοσηλειών στα νοσοκομεία ενώ σημείωσε ότι θα δοθούν οδηγίες προς τους Προσωπικούς Ιατρούς ως προς το ποιοι θα δικαιούνται να το λαμβάνουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy