Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας: Κάλεσμα για κινητοποίηση έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Κάλεσμα σε οργανώσεις και άτομα να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου στις 18:00, απηύθυνε ο Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑναλυτικά:

Για πάνω από 60 χρόνια, διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ έχουν επιβάλει ένα παράνομο, εγκληματικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό της Κούβας για να πετύχουν ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης.

Στόχος τους – να πλήξουν τον Κουβανικό λαό, στερώντας τα μέσα από τη χώρα να αναπτυχθεί και να μετάσχει ελεύθερα στις διεθνείς οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές.

Στόχος τους – να τιμωρήσουν τον Κουβανικό λαό για την επιλογή του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης, υπερασπιζόμενος την ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια του, μακριά από εξαρτήσεις και υποταγή στις ΗΠΑ.

Ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν περαιτέρω κυρώσεις, στερώντας από την Κούβα την πρόσβαση σε άκρως απαραίτητα προϊόντα για αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόκειται για ξεκάθαρες και παρατεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Στις 23 Ιουνίου η διεθνής κοινότητα, μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καλείται για 28η χρονιά να τοποθετηθεί σε ψήφισμα που καταδικάζει τον αποκλεισμό απαιτώντας την άρση του.

Την ώρα που θα διεξάγεται η ψηφοφορία θα ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές ανά τον πλανήτη που απαιτούν καταδίκη και άμεσο τερματισμό του αμερικάνικου αποκλεισμού της Κούβας. Απαιτούμε όπως η Κυπριακή κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στην καταδίκη του αποκλεισμού.

22.6.2021

Κυπρο-Κουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.