Κύπρος-Κορωνοϊός: Ομόφωνο «ναι» για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Θετική είναι η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας για καθολικό εμβολιασμό και των παιδιών 5-11 ετών κατά της Covid-19, νοουμένου ότι αυτός θα εγκριθεί και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής αποφασίστηκε περαιτέρω ότι εντός Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη με πρωτοβουλία της Παιδιατρικής Εταιρείας ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και απορίες και να διασκεδαστούν οι όποιες ανησυχίες υπάρχουν.

Η δοσολογία με την οποία θα εμβολιάζονται τα παιδιά αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της δοσολογίας για ενήλικες. Η πρώτη παρτίδα που θα παραληφθεί αναμένεται πως θα είναι περιορισμένη.

Σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί παιδιών προγραμματίζεται να γίνονται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in), και ακολούθως κινητές μονάδες θα διενεργούν εμβολιασμούς στις σχολικές μονάδες. Νοείται ότι ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών θα απαιτεί την συγκατάθεση των γονέων.

Σημειώνεται ότι εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισραήλ και Καναδά.

Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές της Pfizer σε χιλιάδες παιδιά, το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 90,7% απέναντι στη συμπτωματική νόσηση.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.