Κύπρος Μπορείς!

Την περασμένη Τετάρτη πολλοί νέοι και νέες, απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, φοιτητές και φοιτήτριες, συνταξιούχοι, άτομα απ’ όλο το ιδεολογικό φάσμα και την κοινωνία των πολιτών, απ’ όλες τις πόλεις, την Πάφο, τη Λεμεσό, την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και τη Λάρνακα πορεύθηκαν προς το στάδιο «Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος» με τα λεωφορεία της ΝΙΚΗΣ, όπου εκεί ένωσαν τη φωνή τους με χιλιάδες άτομα από τη Λευκωσία και τις ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Ένωσαν τις φωνές τους για ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τις πολιτικές τού χθες και ΑΛΛΑΓΗ. Για ένα καλύτερο αύριο. Για να πάει η Κύπρος μπροστά.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τις παλινδρομήσεις στο Κυπριακό, που έπληξαν την αξιοπιστία της Κύπρου και που απενεχοποίησαν την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τις πολιτικές που διεύρυναν τις οικονομικές ανισότητες, που οδήγησαν στη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης και που έπληξαν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από την υπονόμευση των εργαζομένων για να μειωθεί η αξία της εργασίας τους.

 

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως είναι η αγορά υπηρεσιών, που έπληξαν εκατοντάδες νέους και νέες. Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, οι κυβερνώντες παραδέχτηκαν και αυτό το λάθος τους.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από την αδράνεια στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, που ροκανίζει με σταθερό και απειλητικό πλέον ρυθμό την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Μόνο για το έτος 2022, ο πληθωρισμός κατέγραψε αύξηση πέραν του 8% σε σχέση με το 2021. Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει την οικονομία -η Κύπρος είναι από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ όσον αφορά τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού- πανηγύριζε για την αύξηση των εσόδων του κράτους, ως αποτέλεσμα του πληθωριστικού φόρου.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ από την υπονόμευση του κράτους δικαίου. Τη διαφθορά που έπληξε το κύρος και την αξιοπιστία της Κύπρου. Ο Χρ. Πουργουρίδης έγραψε επ’ αυτού: «Αυτή η ιστορία με την παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας και συνεπακόλουθα κυπριακού διαβατηρίου σε έναν εσμό απατεώνων και κακόφημων αλλοδαπών έχει πλήξει το κύρος της Κύπρου θανάσιμα. Η ζημιά στην αξιοπιστία και στην υπόληψη της χώρας μας είναι τόσο μεγάλη που αν μπορούσε να αποτιμηθεί σε χρήμα, θα είχαμε ήδη κηρύξει πτώχευση… Η ευθύνη για τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας βαραίνει κυρίως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του». Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου από τον Χρ. Πουργουρίδη λέει πολλά: «Σαν Κύπριος ντρέπομαι – Σαν Συναγερμικός αισχύνομαι» (27 Αυγούστου 2020).

Στο δε πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αναφέρεται: – «Από το σύνολο των 6.779 φυσικών προσώπων που έχουν πολιτογραφηθεί, ποσοστό 53,24% (μέλη οικογένειας του επενδυτή καθώς και διευθυντικά στελέχη) ήταν εκτός νομικού πλαισίου και επομένως είχαν πολιτογραφηθεί καθ’ υπέρβαση του Νόμου» (σελίδα 764).

– «Στην περίπτωση του ΚΕΠ δεν τηρείτο Κώδικας Δεοντολογίας και επομένως τόσο τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προήδρευε του Υπουργικού Συμβουλίου χωρίς δικαίωμα ψήφου, δεν πληροφορούνταν και δεν δήλωναν οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο συμφέρον τους στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις ούτε και αυτοεξαιρούνταν, ως όφειλαν» (σελίδα 765).

Ο Α. Μαυρογιάννης μπορεί να φέρει την αλλαγή

Στη συναυλία της ΝΙΚΗΣ χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις του και τραγούδησαν μαζί με τους σπουδαίους Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες για την αλλαγή, η οποία θα έρθει μόνο αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Α. Μαυρογιάννης. Οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση και δηλώνουν συνεχιστές των πολιτικών τού χθες.

Με τον Α. Μαυρογιάννη στην προεδρία του κράτους θα φύγουν οι κακοί «δαίμονες» και θα αλλάξει το ύφος και το ήθος εξουσίας. Ο Α. Μαυρογιάννης δεν πρόκειται να κυβερνήσει με αλαζονεία. Το Κυπριακό για τον ίδιο αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και θα επιδιώξει να το επαναφέρει στις σωστές ράγες. Πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό μπορεί να γίνει και έχει δηλώσει πως θα ενεργήσει για να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο. Ο Α. Μαυρογιάννης έχει τις γνώσεις και μπορεί να τα καταφέρει.

Στην οικονομία, ο Α. Μαυρογιάννης θα εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό, φιλόδοξο και προοδευτικό πρόγραμμα. Στις πρώτες 100 ημέρες θα αναλάβει δράσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των νέων. Ο Α. Μαυρογιάννης θα στηρίξει το θεσμό της ΑΤΑ και θα καταργήσει το πέναλτι του 12% σε ομάδες συνταξιούχων που κρίνεται απαραίτητο. Θα στηρίξει την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και θα δώσει ώθηση στην πράσινη μετάβαση. Είναι στρατηγικής σημασίας για τον Α. Μαυρογιάννη η μείωση του κόστους της ενέργειας και για το σκοπό αυτό θα αναλάβει, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκεκριμένες δράσεις. Η μείωση του κόστους της ενέργειας θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, όπως επίσης και το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών.

Με τον Α. Μαυρογιάννη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας οι νέοι και οι άνθρωποι του Πολιτισμού θα επανέλθουν στο προσκήνιο. Στην Παιδεία η φιλοσοφία θα αλλάξει και τα σχολεία θα σταματήσουν να είναι εξεταστικά κέντρα. Ο Α. Μαυρογιάννης οραματίζεται ένα κράτος όπου θα υπηρετεί τον πολίτη και όχι τους λίγους και τους ισχυρούς.

Όσον αφορά τη διαφθορά, ο Α. Μαυρογιάννης παρουσιάζεται αποφασισμένος να την ξεριζώσει. Ο χαρακτήρας του, ο πρότερος βίος του και η αξιοπιστία του αποτελούν εγγύηση ότι τα λόγια θα γίνουν πράξη. Τέλος, ο Α. Μαυρογιάννης σέβεται όλους τους ανθρώπους και θα επιδιώξει να αποβάλει τα στερεότυπα που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των ανθρώπων και το διαχωρισμό τους με βάση το φύλο, τη φυλή και τη θρησκεία.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy