Κύπρος – Πυρκαγιές: Αρχές Ιουνίου και ακόμη να έρθουν τα νέα πτητικά μέσα – Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες λέει ο Καδής

Φωτογραφία Αρχείου
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Σε συνομιλίες με άλλες χώρες θα εμπλακεί η Κύπρος με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού για έγκαιρη παροχή βοήθειας στην κατάσβεση πυρκαγιών, είπε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα νέα πτητικά μέσα που θα αποκτήσει η Κύπρος για αντιμετώπιση πυρκαγιών, ο κ. Καδής, είπε ότι «ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τέσσερα επιπρόσθετα πτητικά μέσα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

«Για τα αεροπλάνα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, για τα ελικόπτερα είμαστε πολύ κοντά», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει άμεση επικοινωνία και με άλλες χώρες για συνεργασία στη περίπτωση εκδήλωσης μεγάλων πυρκαγιών».

Είπε ακόμη ότι αύριο, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης για τα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής, θα έχει διμερείς επαφές με Υπουργούς από χώρες της περιοχής και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η συνεργασία για αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Και εμείς έχουμε συνδράμει στο παρελθόν στην κατάσβεση πυρκαγιών σε άλλες χώρες, αλλά και έχουμε δεχθεί και βοήθεια για την κατάσβεση πυρκαγιών στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «το ζητούμενο είναι αυτή η βοήθεια να έρχεται πολύ πιο έγκαιρα μέσα από ένα μηχανισμό που θα στηθεί και είναι σε αυτή την πτυχή που θα εστιαστούν οι συνομιλίες μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.