Η Κύπρος συνεισφέρει €2,5 εκ. στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (2ος Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (3ος Α) κοιτάνε χάρτη κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο Μάτι Αττικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τοποθέτηση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος και πάρκου στην περιοχή, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τη συνεισφορά της Κύπρου προς την ελληνική Πολεμική Αεροπορία του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τον θάνατο των δύο πιλότων του Φάντομ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Μάτι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την περιοχή του Ματιού, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκειμένου να μετάσχουν στην τελετή τοποθέτησης θεμέλιου λίθου για το συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών και το πάρκο, που θα κατασκευαστούν με τη συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Anastasiadismati 11 Scaled
Ï ðñùèõðïõñãüò êõñéüêïò ìçôóïôüêçò öõôåýåé ýíá äýíôñï êáôü ôçí äéüñêåéá ôçò åðßóêåøçò ôïõ óôï ìüôé áôôéêþò, óôï ðëáßóéï åêäþëùóçò ãéá ôçí ôïðïèýôçóç èåìýëéïõ ëßèïõ ãéá ôçí áíýãåñóç ïéêéóôéêïý óõãêñïôþìáôïò êáé ðüñêïõ óôçí ðåñéï÷þ, ôåôüñôç 1 öåâñïõáñßïõ 2023. Áðå-ìðå/áðå-ìðå/áëåîáíäñïó ìðåëôåó

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι αποτελεί μια ακόμα ένδειξη αλληλεγγύης.

«Δυστυχώς, η επίσκεψή μου σήμερα συμπίπτει και με ένα τραγικό γεγονός: την απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων. Γι’ αυτό και πάλι ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελληνική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να συνεισφέρει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το ένα μέρος είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης πώς θα διατεθεί στην Πολεμική Αεροπορία και το άλλο μέρος εις μνήμην των ηρωικών πιλότων», εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης.

Στο ζήτημα της συνεισφοράς της Κύπρου για τα έργα κοινωνικών κατοικιών και το πάρκο στο Μάτι, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι επρόκειτο για «ένα ελάχιστο στοιχείο αλληλεγγύης στον ελλαδικό ελληνισμό που τόσο μας συμπαραστάθηκε σε κρίσιμες ώρες».

Δηλώνοντας συγκινημένος για τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που θα υλοποιηθούν, εξήγησε ότι το ένα εκατομμύριο ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις συνεισφορές Κύπριων ιδιωτών και επιχειρήσεων θα διατεθεί για τη δημιουργία του πάρκου και τα δέκα εκατομμύρια που διατέθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία θα απορροφηθούν στη δημιουργία του συγκροτήματος δέκα πολυκατοικιών, με 14 διαμερίσματα έκαστη.

Anastasiadismati 10 Scaled
Ο πρωθυπουργός κυριάκος μητσοτάκης (δ) και ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας νίκος αναστασιάδης (2ος α) κοιτάνε χάρτη κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο μάτι αττικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τοποθέτηση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος και πάρκου στην περιοχή, τετάρτη 1 φεβρουαρίου 2023. Απε-μπε/απε-μπε/αλεξανδροσ μπελτεσ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σημείωσε ότι καθώς βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της προεδρικής του θητείας, η παρουσία του στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο σκοπό δημιουργεί στον ίδιο μέγιστη συγκίνηση. «Και μετά την Προεδρία, θα παραμείνω αγωνιστής για την ειρήνη, την ελευθερία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.