Η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα, είπε ο Α.Νεοφύτου

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως για το Κυπριακό πρότεινε ένα δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία, ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Νεοφύτου «ανέλυσε το όραμά του αλλά και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών με γνώμονα την Κύπρο του αύριο, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στο Κυπριακό».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «μήνες τώρα έχω γυρίσει κάθε πόλη, κάθε χωριό, με ένα μήνυμα, μαζί μπορούμε να υπερβούμε την πρωτοφανή κρίση που έρχεται. Να διαχειριστούμε τις δυσκολίες, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα εποχή ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες να ξεκλειδώσουμε το διάλογο, να ενώσουμε ξανά τον τόπο μας, να κάνουμε όλη την Αμμόχωστο ελεύθερη και να μη ρισκάρουμε να απομονωθούμε ξανά».

Πρόσθεσε πως βρίσκεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μια περιοχή «που πρωτοστάτησε ώστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να κρατηθεί ψηλά σε δύσκολα χρόνια. Ξέρουμε ότι ζούμε στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής, την εποχή της εικόνας και του lifestyle και την εποχή της χειραγώγησης».

Πρόσθεσε πως «δεν είναι αυτός ο δικός μας τρόπος. Τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν με το χαμόγελο, τα όμορφα λόγια, τα έτοιμα οράματα, το λαϊκισμό που τάζει στους πάντες τα πάντα». Η Κύπρος, συνέχισε «θα βρει το δρόμο της στηριγμένη σε στιβαρές πολιτικές που φέρνουν ασφάλεια και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «στο εθνικό μας θέμα προτείνω έναν δρόμο που αξιοποιεί τη συγκυρία, ξεκλειδώνει τις διαπραγματεύσεις συνδυάζοντας ενέργεια και ασφάλεια, τα ζητούμενα της Ευρώπης σήμερα. Πρότεινα η πτυχή της ασφάλειας να γίνει υπόθεση και του ΝΑΤΟ και να απελευθερώσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής, χαρίζοντας στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας έναν εναλλακτικό διάδρομο ενέργειας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.