Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα

Ï ðñùèõðïõñãüò ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò, ìéëÜåé óôçí ôåëåôÞ ïíïìáôïäïóßáò ôçò íÝáò ðõñáõëáêÜôïõ ôïõ Ðïëåìéêïý Íáõôéêïý «Õðïðëïßáñ÷ïò Âëá÷Üêïò», óôïí ÓêáñáìáãêÜ, ÐåéñáéÜò ÐÝìðôç 29 Óåðôåìâñßïõ 2022.. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».


Μιλώντας στην τελετή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα» απαντώντας, έτσι, στις τελευταίες αναφορές της τουρκικής ηγεσίας για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

«Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν», πρόσθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.