Κύριε Αναστασιάδη, λέτε ψέματα και είστε και πολιτικά αγενής!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης πολλές φορές παρουσιάζεται να βρίσκεται εκτός εαυτού λέγοντάς μας ότι θα μας πάρει ο «δαίμονας» κι πολλά άλλα… Υπάρχουν εξάλλου τέτοιες αναφορές και στο βιβλίο του πρώην στενού του συνεργάτη στο Προεδρικό, Μακάριου Δρουσιώτη. Δεν μπορούν, όμως, τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που συνοδεύονται με ψέματα να μένουν ασχολίαστες. Προφανώς ο κ. Αναστασιάδης και οι επίδοξοι συνεχιστές του «έργου» του, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχουν πολύ ψηλά τα θέματα πολιτικής ηθικής, ευθιξίας και δεοντολογίας. Καθόλου τυχαίο που οι πολίτες πιστεύουν ότι ο κ. Αβέρωφ είναι ο πολιτικός του παρασκηνίου και βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα σηκώσεις, ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης αποκαλύφθηκε με τις αντιγραφές προεκλογικών κειμένων και με τους ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο ότι έχει έγνοια το πολιτικό του κεφάλαιο! Για δέκα χρόνια τόσο ο Αβέρωφ όσο και ο κ. Χριστοδουλίδης βαρούσαν παλαμάκια στη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη και δεν ένιωσαν ποτέ την ανάγκη να τοποθετηθούν για τα όσα κακώς συνέβαιναν με τα «χρυσά» διαβατήρια, με τα ταξίδια της οικογένειας Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες, με τον Συνεργατισμό, τις διολισθήσεις στο Κυπριακό για δύο κράτη και τόσα άλλα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ερωτηθείς το βράδυ της Πέμπτης για τη μεγάλη κινητοποίηση υπέρ της ΑΤΑ, είπε: «Η κυβέρνηση αυτών που φωνασκούσαν σήμερα την κατήργησε. Eπιτέλους, σε αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρχει και λογική. Δεν δέχομαι ιδιαίτερα να κάμνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν -άκουα μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε- για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζομένους». Η υποτιμητική και σεξιστική αυτή συμπεριφορά του απερχόμενου Προέδρου απέναντι στη Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, επιβεβαιώνει την αλαζονική του συμπεριφορά και την πολιτική του παχυδερμία.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμη μια φορά ψέματα. Ο θεσμός δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση Χριστόφια, παρόλο που το απαιτούσε η Τρόικα, οι εργοδότες και ο ΔΗΣΥ. Απλά «πάγωσε» με σκοπό να μπορεί να επανέλθει, όπως και έγινε με την επανεκκίνησή του το 2017, ενώ σήμερα το αίτημα αφορά την πλήρη επαναφορά του.

Φτάνει λοιπόν πια μαζί τους… Ήρθε η ώρα για αλλαγή και για νέο πολιτικό ύφος και ήθος στη διακυβέρνηση του τόπου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy