Κύριε Αβέρωφ, αναζητήστε αλλού τους «εγκληματίες»!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Η απουσία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ οδηγεί σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Το μεταναστευτικό πρόβλημα απαιτεί στοχευμένη και αποτελεσματική πολιτική, ιδιαίτερα από τα μικρά κράτη όπως είναι η Κύπρος, η οποία δέχεται μεγάλες πιέσεις μεταναστών λόγω των πολέμων και της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που επικρατεί σε πολλές γειτονικές χώρες. Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει ότι υπάρχουν και εκείνοι που επιδιώκουν την εργαλειοποίηση των μεταναστών.

Όταν μιλάμε για τους μετανάστες, αρκεί να σκεφτούμε τι σημαίνει για μια οικογένεια με μικρά παιδιά να εγκαταλείπει τη χώρα της και να ανεβαίνει σε ένα σαπιοκάραβο με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Στο μυαλό μας έρχονται εκείνες οι εικόνες του Κύπριου πρόσφυγα του 1974 που έφευγε από τα προσφυγικά αντίσκηνα, αναζητώντας στέγη και δουλειά σε άλλες χώρες.

Η Κύπρος ως κράτος-μέλος της ΕΕ οφείλει να παρέχει στους μετανάστες φιλοξενία και ασφάλεια, να τους προσφέρει προγράμματα ένταξης στην κυπριακή κοινωνία και όχι τους να τους συμπεριφέρεται ως «κοινούς εγκληματίες»! Είναι το ολιγότερο απαράδεκτες  οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εντελώς αυθαίρετα και λαϊκίστικα δήλωσε: «Οι ανησυχίες μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται, ότι πέραν από το οικονομικό βάρος που φορτώνουν στην κυπριακή οικονομία οι παράτυποι μετανάστες, αυξάνουν την εγκληματικότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με ορατό τον κίνδυνο αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα. Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών. Ανησυχούμε για την αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας και του μεταναστευτικού».

Η ξενοφοβική και εχθρική αυτή τοποθέτηση προέδρου του ΔΗΣΥ δεν διαφέρει καθόλου από τις τοποθετήσεις του ΕΛΑΜ και του Υπ. Εσωτερικών Ν. Νουρή, οι οποίοι  εάν ήταν δυνατό θα έβαζαν όλους τους μετανάστες σε ένα καράβι και θα τους έριχναν στη θάλασσα! Μπορεί ο κ. Αβέρωφ να αλιεύει ψήφους και να επιζητεί τη στήριξη του ΕΛΑΜ ενόψει προεδρικών εκλογών, αλλά δεν μπορεί να ταυτίζει τον μετανάστη με το έγκλημα. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, κύριε Αβέρωφ, δεν είναι ούτε οι ντελιβεράδες, ούτε τα γκαρσόνια, ούτε οι ξένοι εργάτες που εργάζονται στις οικοδομές και στις φάρμες. Αναζητήστε τους εγκληματίες ανάμεσα σε εκείνους που κυκλοφορούν με γραβάτες και άσπρα κολάρα, οι οποίοι τυγχάνουν και της συγκάλυψης και στήριξης της κυβέρνησης και του κόμματός σας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei