Κύριε Εισαγγελέα έχετε υποχρέωση να προστατεύσετε τη χώρα

Του
Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

Μετά τη δημόσια καταγγελία της Κομισιόν ότι η κυβέρνηση ξε-«πουλά την ενωσιακή ιθαγένεια», καθώς και τη ρητή προειδοποίηση για παραπομπή της Κύπρου στο δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θεσμοί έχουν υποχρέωση να παρέμβουν προκειμένου να σωθεί ό,τι σώζεται. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ οδηγούν την Κύπρο στα Τάρταρα. Έχουν ξεπουλήσει και το τελευταίο κομμάτι αξιοπρέπειας της χώρα. Και αντί να αναλάβουν τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν, δηλώνουν με θράσος «άμωμοι και αμόλυντοι» και διασκεδάζουν στις Σεϊχέλλες στην υγειά των κορόιδων.

Οι υπόλοιποι θεσμοί πλην του Γενικού Εισαγγελέα, έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους και έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν την κυβέρνηση. Στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση, τόσο στις συνεδρίες των Επιτροπών Εσωτερικών, Οικονομικών και Ελέγχου, όσο και στην Ολομέλεια. Επίσης, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει επιτελέσει το έργο της, αφού εντόπισε πολλές πτυχές του σκανδάλου των «χρυσών» διαβατηρίων και τις κατήγγειλε δημόσια. Ακόμη, τόσο η Επιτροπή Καλογήρου όσο και η Επιτροπή Νικολάτου προσπάθησαν να συνετίσουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, η Επιτροπή Νικολάτου στο πόρισμά της έκανε ρητή αναφορά σε πολιτικές ευθύνες, επισημαίνοντας ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο δεν εφάρμοζε την αρχή της αμερόληπτης κρίσης», αλλά αντίθετα «λειτουργούσε κατά παράβαση των αρχών της φυσικής δικαιοσύνης, οι οποίες περιλαμβάνουν το αξίωμα ότι ουδείς μπορεί να είναι κριτής της δικής του υπόθεσης». Ανέδειξε επίσης την κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων του Προέδρου Αναστασιάδη καθώς και πολλών πρώην και νυν μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν πολύ στενές σχέσεις με μεσάζοντες και άλλους παίκτες στη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων. Επιπρόσθετα, η Νομική Υπηρεσία πριν τους διορισμούς του Γιώργου Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη, έστειλε τουλάχιστον δύο επιστολές προς την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να τη συνετίσει.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ αγνόησαν όλους τους πιο πάνω και εδώ και μερικούς μήνες επικαλούνται μόνο τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος δεν τους έχει ενοχλήσει.

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα έχετε υποχρέωση να προβείτε σε ενέργειες για την προστασία της χώρας. Με το να κρύβετε με μαύρο χρώμα το απόσπασμα από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με την αλληλογραφία της Κομισιόν με την κυβέρνηση, καθώς και άλλες πληροφορίες οι οποίες καίνε την κυβέρνηση, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από την καταγγελία της Κομισιόν για ξεπούλημα της ενωσιακής ιθαγένειας. Είμαστε στον πάτο. Το επόμενο στάδιο είναι τα Τάρταρα! Και αν φτάσουμε εκεί, κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, θα έχετε και εσείς ευθύνη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.