Κυρίτσης: Ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων και δημιουργίας ενός ισχυρού μετώπου

Η υπεράσπιση των μισθών, των θέσεων εργασίας, της βελτίωσης των συνθηκών ζωής και δουλειάς είναι κάποιες από τις μάχες που δίνει το συνδικαλιστικό κίνημα, δήλωσε ο Πάμπης Κυρίτσης.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον Άστρα ως Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι οι ανισότητες εντείνονται με τις απανωτές κρίσεις από το 2008. Είπε ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται σε συνεχή κρίση και παίρνει ακραίες μορφές.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η κοινωνία βρίσκεται μπροστά από ένα σκηνικό που απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι η ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα έχει συντηρηθεί.

Επισήμανε την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων και δημιουργίας ενός ισχυρού μετώπου. Σημείωσε ότι το συνέδριο της ΠΣΟ έχει εγκρίνει ένα σχέδιο δράσης που ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των εργαζομένων.

Ο Πάμπης Κυρίτσης είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ανασυγκροτείται με κυριότερο σύνθημα τη δικαιότερη κατανομή των εισοδημάτων και τέρμα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τόνισε ότι η ΠΣΟ από το 2005 έχει διπλασιάσει τις δυνάμεις της και εκπροσωπεί πάνω από 110 εκατομμύρια εργαζόμενους και έχει συνδικάτα από περισσότερες από 133 χώρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy