Κυρώσεις: Για χώρα που φιγουραρε το όνομα του Προέδρου της σε λίστες, δύσκολα διορθώνεται η ζημιά

Ανακουφισμένοι δηλώνουν οι εμπλεκόμενοι αφού στην νέα λίστα κυρώσεων των Αμερικανό-Βρετανών δεν περιλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα, παρά μόνο 4 εταιρείες που σχετίζονται με την Κύπρο.

Ο Νικόλας Τσαρδελλής, γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι ενώ όλα έδειχναν ότι στις νέες κυρώσεις θα υπήρχαν και φυσικά πρόσωπα στην Κύπρο, ευτυχώς αυτό δεν επαληθεύτηκε αλλά προφανώς κάτι έγινε και για αυτό πρέπει να ενημερώσει η κυβέρνηση.

Τόνισε ότι ο δικηγορικός σύλλογος ζητά από την κυβέρνηση να ενημερώσει για τις ενέργειες της, αφού όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών είναι αναστατωμένοι λόγω των τελευταίων εξελίξεων και ζητούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να ηρεμήσει και η αγορά.

Ο κύριος Τσαρδελλής είπε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να αποτραπεί η καταστροφή του τομέα των υπηρεσιών όπου ασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του συνδέσμου εγκεκριμένων λογιστών Πιερής Μάρκου δήλωσε πως από ότι φαίνεται οι Αμερικανό-Βρετανοί έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο στέλνουν το μήνυμα ότι θα παρακολουθούν την κατάσταση, για αυτό πρόσθεσε ο κύριος Μάρκου, οι λογιστές δηλώνουν την αποφασιστικότητα τους να αποδείξουν ότι όλοι συμμορφώνονται και είναι στο σωστό δρόμο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατύς τόνισε ότι εδώ και χρόνια είχαμε μια βιομηχανία υπηρεσιών που χρησιμοποιούσε την Κύπρο για προστασία, και ο στόχος τους ήταν να ξεγελάσουν αρχές άλλων κρατών.

Ο κύριος Πλατύς εκτίμησε ότι πολύ δύσκολα θα διορθωθεί η ζημιά που έγινε για την Κύπρο, ως χώρα παροχής υπηρεσιών, και υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες λίστες ή αναφορές φιγούραρε ακόμα και το όνομα του τέως Προέδρου Αναστασιάδη, η κυβέρνηση του οποίου ήταν η πλέον διεφθαρμένη.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy