Κυρώσεις για προσβολή Τατάρ και Ερντογάν στα κατεχόμενα

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulü

Τον κίνδυνο «ποινών» και κυρώσεων στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν Τουρκοκύπριοι που επικρίνουν είτε τον Ερσίν Τατάρ ή τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Μπακίς» γράφει ότι ο Σαμπίτ Παρσέλ οδηγήθηκε χθες σε “δικαστήριο” μετά από αγωγή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έκανε «στοχευμένες και προσβλητικές αναρτήσεις εναντίον του» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Παρσέλ, που θα «δικαστεί» για προσβολή ενάντια στον «πρόεδρο», «οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς δεν εκπλήρωσε τους όρους της εγγύησης οικειοθελώς».

Η «αστυνομία» ανέφερε ότι σε αναρτήσεις του στο Facebook, αναφερόμενος στον Ερσίν Τατάρ ο κατηγορούμενος έγραψε: «Συνέχεια στο να είναι ο μασκαράς του νησιού, ο γελωτοποιός της Άγκυρας. Αυτό το νησί ντρέπεται για εσένα».

Εξάλλου, η «Γιενί Ντουζέν» γράφει ότι ο Μουσταφά Τσαλούντα, γιος του πρώην «βουλευτή» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Αϊτάτς Τσαλούντα απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του ως «κοινοβουλευτικός γραμματέας», μετά από επικρίσεις που εξέφρασε ενάντια στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τσαλούντα επέκρινε με δριμύτητα  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Τούρκο Πρόεδρο, γράφοντας ότι δεν τον βλέπει ως «εθνικιστική» και ότι είναι άτομο που «προσπαθεί δημιουργήσει ένα αυταρχικό καθεστώς».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.