Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη παρουσιάζει πλαίσιο μέτρων για αντιμετώπιση της διαφθοράς

Πλαίσιο μέτρων για αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Κύπρο παρουσιάζει σήμερα  η κυβέρνηση στη βάση της προ πολλών μηνών σχετικής εξαγγελίας του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τα μέτρα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 11:30. Ο πρόεδρος θα πλαισιώνεται από την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: «Εγώ εν τζιαι…» το διάγγελμα του Προέδρου για τη διαφθορά

Ψες ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε στο διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό ότι αναγνωρίζει και αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την Κυβέρνηση σε σχέση με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.

Ανέφερε πως δεν παραγνωρίζει την ύπαρξη κενών και αδυναμιών του προγράμματος, κυρίως ως προς τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου.

Παρά τις τροποποιήσεις του προγράμματος σε διάστημα επτά χρόνων, ανέφερε ο Πρόεδρος, δεν απετράπη η κατάχρηση και οι εγκληματικές ενέργειες από μια μερίδα επιτήδειων.

Στο διάγγελμα ο Πρόεδρος μίλησε για ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων, μέσα από διαστρέβλωση γεγονότων ή ψιθυρολογία, να δημιουργήσουν την αντίληψη, είτε πως είναι εμπλεκόμενος σε πράξεις διαφθοράς είτε ακόμα και για την έκταση του φαινομένου, κάτι που, κατά τον ίδιο δεν ανταποκρίνεται ποσώς στην πραγματική διάσταση του προβλήματος. συμμετείχε στη διαδικασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.