Η κυβέρνηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων (Βίντεο)

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ποιοτικής μάθησης και καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, όχι ένα εξεταστικό κέντρο, τονίζει σε ανακοίνωση του το Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Σε δήλωση της αναφορικά με το χθεσινό φιάσκο η Άντρη Χατζηανδρέου σημειώνει:

«Η διαρροή των θεμάτων στις εξετάσεις τετραμήνων είναι μια απαράδεκτη και ανέντιμη πράξη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναληφθούν οι πολιτικές ευθύνες για όσους απέτυχαν να διασφαλίσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια συντελέστηκε μέσα στο πλαίσιο του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων που εισήγαγε η απερχόμενη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ενός θεσμού αποτυχημένου με θύματα τους μαθητές. Ενός θεσμού που γιγάντωσε τη πίεση και το άγχος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ενός θεσμού που αναπαράγει το εξετασιοκεντρικό σύστημα, τη βαθμοθηρία και εξυπηρετεί την παραπαιδεία.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει διαφορετικό όραμα για την παιδεία του τόπου. Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ποιοτικής μάθησης και καλλιέργειας της κριτικής σκέψης, όχι ένα εξεταστικό κέντρο διαρκείας. Για αυτό στο Πρόγραμμα μας περιλαμβάνεται η ρητή και σαφής θέση ότι η κυβέρνηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων από την σχολική χρονιά 2023-2024».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.