Η κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα, αλλά δεν βοηθά τον κόσμο

Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε με κόσμο, όπως σήμερα στη Λαϊκή Αγορά της Ανθούπολης, ο κόσμος μεταφέρει ένα μήνυμα αγωνίας. Η ακρίβεια απομυζά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ασκεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δήλωσε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Λαϊκή Αγορά Ανθούπολης.

Είναι φανερό, πρόσθεσε, ότι χρειάζεται η κρατική αρωγή, η κρατική παρέμβαση για να βοηθήσει τον κόσμο να αντεπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες, την πολύ δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε. Έχει τις δυνατότητες το κράτος να το κάνει, αλλά η κυβέρνηση του Αναστασιάδη-Συναγερμού πεισματικά αρνείται. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα, σε σχέση με αυτά που προϋπολόγιζε, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δισεκατομμυρίου έρχεται από τις αυξημένες εισπράξεις που έχει η κυβέρνηση, λόγω του ΦΠΑ. Είναι λογικό. Αυξημένες τιμές, αυξημένο ΦΠΑ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση όμως, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής κοινωνικής αναλγησίας που επιδεικνύει, δεν βοηθά τον κόσμο, δεν βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη στατιστική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσει την Κύπρο τέταρτη από το τέλος σε σχέση με την παρέμβαση και τη βοήθεια που δίνει το κράτος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Δεν τρέφουμε ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της 10ετούς διακυβέρνησής της θα βοηθήσει τον κόσμο και ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους. Αυτό δεν το έκανε ποτέ. Είναι για αυτό που θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει, να φύγει ο Συναγερμός από την εξουσία που έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα ύψη και να έρθει στην προεδρία ένας Πρόεδρος με ένα προοδευτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να βάλουμε ξανά την Κύπρο στο δρόμο της προόδου, της ευημερίας, της προκοπής. Ένας Πρόεδρος και μια κυβέρνηση που να γνοιάζεται για τον κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτός ο Πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.