Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ επανέλαβαν την πρόκληση

«Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ επανέλαβαν την πρόκληση, ήρωες είναι αυτοί που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή πραξικοπήματος» τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη δια της Υπουργού Δικαιοσύνης, ο ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του Αβέρωφ Νεοφύτου και το ΕΛΑΜ απέδωσαν και φέτος τιμές σε όσους συμμετείχαν στην επίθεση ενάντια στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση απαξίωσε φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα μνημόσυνα των ηρώων της Δημοκρατικής Αντίστασης, επανέλαβαν σήμερα αυτή την πρόκληση που προσβάλλει την Ιστορία και όλο το λαό μας, που βάζει αλάτι στις πληγές των συγγενών των ηρώων αντιστασιακών» προσθέτει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ διατρανώνει ότι η ενότητα του λαού δεν κτίζεται στην λήθη και το αναποδογύρισμα της Ιστορίας.

«Ο τόπος μας δεν αιματοκυλίστηκε λόγω «κουλτούρας διχασμού» ούτε «αφροσύνης», αλλά λόγω προδοσίας. Συνειδητής, ξενοκίνητης και φασιστικής. Η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και της δημοκρατικής Αντίστασης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα του λαού μας ενάντια στην κατοχή και τη διχοτόμηση» υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ και σημειώνει επίσης:

«Επί σχεδόν 50 χρόνια, η παράταξη της Δεξιάς επιμένει να καταδικάζει φραστικά το πραξικόπημα και την ίδια ώρα να δαφνοστεφανώνει όλους τους συντελεστές του. Άλλωστε, η Δεξιά δεν τιμά μόνο όσους εκτέλεσαν τη διαταγή του πραξικοπήματος. Τιμά ακόμα περισσότερο αυτούς που οργάνωσαν και τελικά έδωσαν τη διαταγή του πραξικοπήματος, αυτούς που εξαπέλυσαν την αιματηρή εοκαβήτικη τρομοκρατία. Μάταια προσπαθεί η παράταξη της Δεξιάς εδώ και μισό αιώνα να αναποδογυρίσει την Ιστορία. Ήρωες δεν είναι και δεν θα γίνουν αυτοί που εκτέλεσαν τη διαταγή του πραξικοπήματος, αλλά οι πατριώτες δημοκράτες όπως ο Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου που δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να την εκτελέσει. Ήρωες δεν είναι αυτοί που προσκυνά η ακροδεξιά, αλλά τα παιδιά του λαού μας που αντιστάθηκαν στο φασισμό, στα μετερίζια της Αντίστασης: στο Προεδρικό, στην Αρχιεπισκοπή, στο Καϊμακλί, στο Εφτάπατο, στο Γ΄ Γυμνάσιο της Λεμεσού, στο Κολόσσι, στην Πάφο, στον Άη Γιάννη της Λάρνακας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy