«Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ εξευτέλισαν θεσμούς και ήθη»

Σκάνδαλο ολκής και ποινικές ευθύνες καταγγέλλουν τα κόμματα για τις χρυσές μπίζνες της οικογένειας Αναστασιάδη στη μαρίνα Αγίας Νάπας

 

Σκάνδαλο ολκής και ποινικές ευθύνες καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τις χρυσές μπίζνες τις οποίες φαίνεται ότι έστησε η οικογένεια του Προέδρου Αναστασιάδη στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Το ΑΚΕΛ διά του Στέφανου Στεφάνου υπέδειξε χθες ότι το νέο σκάνδαλο ολκής αφορά και πάλι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά δεν έχει την ευθιξία ούτε να απαντήσει ούτε να αναλάβει την ευθύνη. Αντίθετα, πρόσθεσε, ο Αναστασιάδης εμπαίζει απροκάλυπτα τους πολίτες, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση του Συναγερμού έχει εξευτελίσει τους θεσμούς και τα ήθη.

Ο Στ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι ο Ν. Αναστασιάδης στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε αν ο γαμπρός του εμπλέκεται στη μαρίνα της Αγίας Νάπας, προσθέτοντας ότι: «Αν μη τι άλλο μετά και την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα έχει πλέον ενημερωθεί ότι ο γαμπρός του είναι ένας εκ των διευθυντών στην εταιρεία της μαρίνας», αλλά και ότι δόθηκαν παράτυπα οκτώ «χρυσά» διαβατήρια σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, μετά από αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος. Επεσήμανε επίσης ότι μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα έχει πλέον ενημερωθεί για το ζήτημα της ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρείας που εμπλέκεται ο προεδρικός γαμπρός που αφορά την εκμίσθωση κρατικής γης-φιλέτο με προβληματικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για «εξόφθαλμη παρανομία», σε σχέση με τα «χρυσά» διαβατήρια, τα οποία παραχωρήθηκαν στα στελέχη της εταιρείας. Ανέφερε επίσης ότι «οι υπουργοί δεν έχουν ασυλία για δικές τους ποινικές ευθύνες» και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα «να κινηθεί άμεσα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που προκύπτουν».

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι τα στελέχη της μαρίνας «δεν ικανοποιούσαν πλήρως τα τυπικά οικονομικά κριτήρια», προσθέτοντας ότι τους δόθηκαν «χρυσά» διαβατήρια μετά από εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών για λόγους «ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.